Всеки българин ще получи от държавата електронна поща.

” … Всеки българин ще получи от държавата електронна поща. Това е предвидено в проекта за развитие на електронната идентификация, който е един от най-важните за внедряване на е-правителството. Имейлът ще се издава служебно при подновяването на личната карта с такава, в която има електронен идентификатор, предвижда пътната карта на правителството за изпълнение на стратегията за електронно управление..”

     Странен начин за организиране на електронно управление. За какво са тези имейли, кой ще ги хоства, кой ще поддържа потребителите – от типа “забравих си паролата”, до “тука ми дава някаква грешка”. Как ще караш хората да си четат държавната поща. Това ще е и рай за онлайн измамниците.

     Да не говорим и за тези електронни подписи и картови четци. Това никъде не се прави така.

     Защо тези хора и техните специалисти не проверят как се правят нещата по света. Язък, че трошат толкова пари за командировки.

     Аз и в момента ползвам електронните услуги на държавата (не БГ) и всичко си върша електронно (шофьорска книжка, здравна карта, плащам си данъците, сменям си адреса) без да ходя където и да е, без сертификати, държавни и-мейли. Никъде никой не ми иска никакви удостоверения и бележки- държавата си прави проверките. Същото става и при банкирането и плащането на сметките.

     Ясно е, че става дума за едни 24 милиона лева дето трябва да ги вземе някой, а и да отчетем, че нещо се прави.

Leave a Comment


NOTE - You can use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>